yonetim-kurulu-baskani

YEREL PERAKENDENİN NABZINI TUTAN

SİVİL TOPLUM KURULUŞU

BURSA PERDER

Türkiye Perakendeciler Federasyonu çatısı altında Bursa ve çevresinde faaliyet gösteren Bursa PERDER; Bursa, Yalova, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir ve Bilecik illerinde toplam 46 üyesi;bu üyelere ait toplam 329 şube ve 6 bin çalışanı ile sürekli büyüyen ve sektörün bayraktarlığını yapan bir sivil toplum kuruluşudur.

Türkiye’de ve Bursa’da sürekli pazar payı büyüyerek en cazip sektörler arasında yer alan perakende sektörünün 2016 yılına kadar yüzde 10 oranında büyüyeceği öngörüsünden hareketle Bursa PERDER’in başlıca amacı:

Rekabet koşullarının acımasız olduğu şu dönemde yerel perakendecinin haklarını korumak, bu yarışta ‘Ben de varım’ diyebilmesini sağlamak ve yerel perakende sektörünün gelişimine katkı koymaktır. Yerel perakendecinin ulusal ve uluslararası perakende kuruluşları ile girişmiş olduğu rekabette onlara bazı avantajlar sağlayabilme adına çalışmaktır. Yerel perakende için yapılacak çalışmaların sonucunda da başta kent ve bölge ekonomisi olmak üzere ülke ekonomisine katma değer sağlamaktır.

Bu sebeple Bursa PERDER: Yerel perakendenin rekabette fark yaratması için yerel perakendecileri bir platformda buluşturmak, eğitimlerle, konferanslarla ve fuarlarla donanımlı hale getirmek, sektördeki sıkıntılarını ilgili makamlara iletmek gibi pek çok konuda hizmet vermeyi sürdürmektedir.

Bursa PERDER yüklendiği bu ağır sorumluluğun bir gereği olarak sektördeki sivil toplum kuruluşları, birlikler, resmi kurumlar ve üniversiteler arasında köprü kurarak, güç birliği içerisinde yeni ufuklara yelken açmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda perakende sektörünün birlik ve beraberlik ile büyümesi için kent dinamiklerinin desteği Bursa PERDER ve yerel perakendeciler için büyük önem arz etmektedir.

Yerel perakendecinin bölgedeki sesi olan Bursa PERDER’in Başkanlığı’nı Mustafa Gürel sürdürmektedir.

Saygılarımızla...