Bursa Perakendeciler Derneği (PERDER) üyeleri için ‘Aile şirketleri nasıl kurumsallaşır’ konu başlığı altında eğitim semineri düzenledi.Özellikle aile şirketlerinin kurumsallaşma yönünde attıkları adımlarda yapılan hatalara dikkat çekilmesi amacıyla yapılan eğitim toplantısında,

Immac Danışmanlık Eğitim Departman Sorumlusu Bekir Bayırlı önemli ayrıntılara dikkat çekti.
Bursa PERDER’in BUTTİM’deki dernek binasında düzenlenen ve üyelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda önemli bilgiler veren Bekir Bayırlı, aile şirketlerinin kurumsallaşma sürecinde hatalar yapılabildiğini ancak önemli olanın sonraki süreçlerde bu durumların tekrarlanmaması olduğuna vurgu yaptı.
Kurum içinde örgütlenmenin önemli olduğunun altını çizen Bayırlı, “Burada yetki ve sorumluluklar doğru yerlere paylaştırılıp, çerçeveyi iyi çizmek büyük önem arz ediyor” dedi. Aile şirketlerinde kısa vadeli plan ve kazanç mantığının doğru bir mantık olmadığına dikkat çeken Bekir Bayırlı, “Türkiye’de aile şirketleri genellikle kısa ömürlü. Kısa vadeli planlama ve kazanç mantığı içinde olmak bunun altında yatan nedenlerin arasında ilk sırada yer alır. Aile şirketlerinin sürdürebilirliği açısından uzun vadeli planlama ve kazanç mantığında olmak doğru bir mantıktır. Artık eskisi gibi firmaların büyüklüğü değil ne kadar verimli olduğuna bakılmaktadır” diye konuştu.

MUSTAFA GÜREL: TÜM AMACIMIZ SEKTÖRDE KALICI OLMAK
Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel ise organize yerel perakendeci üyelerinin genellikle aile şirketleri yapısında olduğunu belirterek, “İşte biz de bu noktada üyelerimizin eğitim almaları için adım attık. Immac Danışmanlık Eğitim Departmanı Sorumlusu Bekir Bayırlı ile üyelerimizin şirket yapısını dışarıdan analiz etmelerini istedik. Bu analizin ardından verilen eğitimle birlikte üyelerimiz de edindikleri bilgileri analiz edecek ve sorunların çözümü için çalışma yapacaklar. Böylelikle sektörde daha kalıcı olacaklar. Biz dernek olarak buna aracılık ederken, eğitim desteği veren Immac Danışmanlık Eğitim Departman Sorumlusu Bekir Bayırlı’ya da teşekkür ediyorum” diye konuştu.