Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Valisi Münir Karaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Bursa PERDER’in faaliyetleri ile ilgili bilgileri aktaran Başkan Mustafa Gürel,

Bursa yerelinde perakendecilerin yaşadığı sorunları dile getirerek Vali Karaoğlu’ndan sorunların çözümüyle alakalı destek istedi.

Bursa yerel perakendesine yön veren platformların başında gelen Bursa PERDER, Bursa Valisi Münir Karaoğlu’nu ziyaret etti. Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katıldığı ziyarette Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel, Vali Münir Karaoğlu’na dernek ve sektör hakkında bilgi verdi. Türkiye Perakendeciler Federasyonu’na (TPF) bağlı Bursa PERDER’e üye toplam 49 üye zincir marketin bulunduğunu işaret eden Başkan Mustafa Gürel, “Bu marketlere bağlı toplam 329 şube ve 6 bin çalışan istihdamı ile Bursa perakendesi başta olmak üzere Yalova, Eskişehir, Çanakkale, Bilecik ve Balıkesir’de önemli bir gücü temsil etmektedir” dedi. Konuşmasının devamında ülke ekonomisinde yaşanan son gelişmelerin perakende sektörüne yansımalarını Vali Münir Karaoğlu ile paylaşan Başkan Gürel, “Daha önce ülkemizde dövizde yaşanan hızlı yükselmede, sektördeki satışlarda önemli artış yaşanıyordu. Çünkü vatandaşımız perakende ürünlerini daha ucuza alamam diye stok yapıyordu. Şu anki süreçte vatandaşımızda böylesi bir durum yaşanmadı” diye konuştu. Türk halkında artık tüketici bilincinin oluşmaya başladığının da altını çizen Başkan Gürel, “Halkımız kriz süreçlerinde nasıl harcama yapması gerektiğini öğrendi. Bu aslında olumsuz bir durum değil; aksine ülke için olumlu bir durum. Dövizde yaşanan dalgalanmaların geçici olduğu ve ülke ekonomisinin bu durumu atlatabilecek güçte olduğu artık halkımızca bilinmektedir” şeklinde konuştu.

GÜREL: “SERVİSLERİN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ”
Bursa yerel perakendecilerinin yüzde 90’nın müşteri servislerinin kaldırılmasını istediğini vurgulayan Mustafa Gürel; “Bu durum biz perakendecileri zarara uğratmaktadır. Biz marketçilik yerine çoğu zaman dolmuşçuluk ya da taksicilik yapıyoruz. Belli bir saatten sonra bu uygulama maliyetlerimize yansıdığı için ister istemez ürünlerimizde fiyat artışı yapmak durumunda kalıyoruz. Aracıyla gelen müşterimiz de maalesef bu artıştan nasibini alıyor” dedi. Müşteri servisi hizmetinin Bursa trafiğinde yoğunluğa da neden olduğuna dikkat çeken Güler; sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Müşteri servislerinin kalkması halinde hem toplu taşıma araçları ve taksiciler bunun yararını görecek hem de kent trafiğindeki egzoz gazı salınımının önüne geçilerek hava kirliliği azaltılmış olacak. Ankara’da ve Trabzon’da müşteri servisleri yasaklandı. Bu konularda kararlığımızı yürütebilmek için devletin mutlaka belli kararlar alması gerekiyor.”

VALİ KARAOĞLU: HER ZAMAN DESTEKLERİZ
Bursa PERDER’in kendilerine gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Valisi Münir Karaoğlu, Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel ve Yönetimi’ne teşekkürlerini iletti. Müşteri servislerinin kaldırılmasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) alınacak kararın önemli olduğunu belirten Vali Karaoğlu, Bursa PERDER’in sağlayacağı çoğunlukla UKOME’ye müracaatının sonuç verebileceğini söyledi. Vali Karaoğlu, Bursa PERDER’in ekonomi ve vatandaş yararına yapacağı tüm çalışmalarda destek vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel, Nilüfer İş Okulu’ndaki down sendromlu çocukların eğitimlerine katkı sağlamak ve naylon poşet kullanımının önüne geçmek için hazırladıkları bez torbayı, Vali Karaoğlu’nun beğenisine sundu.