BURSA PERDER ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİNE GİRİYOR
Bursa yerel perakende sektörüne nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve sektörün gelişimine fayda sağlamak isteyen Bursa PERDER, Uludağ Üniversitesi ile işbirliğine hazırlanıyor.

Üniversite-perakende işbirliği ile Bursa’da yetişmiş personel sorununu çözmek isteyen Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel, Yönetim Kurulu Üyeleri Haşim Kılıç ve Özer Düşünüklü ile birlikte Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz’ı makamında ziyaret etti. Bursa PERDER olarak yerel perakendenin sorunlarına çözüm üretme ve perakendecilerin gelişimine katkı koymada akademik yaklaşımı da önemsediklerinin altını çizen Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel, “U.Ü. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz’a gerçekleştirdiğimiz ziyaret ile üniversite-perakende işbirliğinin ilk adımını atmak istedik” dedi. Yapılacak işbirliğinin sadece perakende sektörünün sorununa çözüm getirmek olmadığını işaret eden Başkan Mustafa Gürel, “Üniversite ile gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz işbirliği, tek taraflı değil; karşılık faydaya dayalı bir işbirliğidir. Bursa PERDER olarak üniversitemizden alacağımız destek ile sektörde yaşadığımız sıkıntılara çözüm üretmeyi ve perakendeci üyelerimizin gelişimine katkı koymayı hedeflerken; diğer taraftan da birlikte gerçekleştireceğimiz projelerle de U.Ü. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ne ve öğrencilerine fayda sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

BURSA PERDER İLE HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Bursa’nın önemli SİAD’ları ile olduğu gibi U.Ü. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi olarak Bursa PERDER ile kente fayda sağlayacak her türlü işbirliğine açık olduklarına dikkat çeken U.Ü. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı bir ‘Perakendecilik ve Marketçilik Yüksekokulu’nun belirli prosedürlerin aşıldığında çözülebileceğini belirterek, “Bursa PERDER ile önemli işbirliklerine imza atmak için fakültemiz, kentimizin önde gelen SİAD’ları ve STK’ları ile hayata geçirdiği pek çok protokol var. U.Ü. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi olarak, Bursa PERDER ile böyle bir protokolü hayata geçirebiliriz” dedi. Her SİAD ve STK’nın çalışma süreçlerinin birbirinden farklı olduğundan imzalanan protokollerin içeriğinin de farklılık arz ettiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz, “Bursa PERDER’in de ihtiyacına, amacına ve gelişimine dönük fakültemizle hayata geçirmek istediği karşılıklı işbirliklerin belirlenmesi, protokolün maddeleri açısından büyük önem arz ediyor” diyerek, “Protokolün imzalanmasının ardından bu süreçte zor olan, protokol maddelerinin yürütülmesidir. Bu anlamda iki tarafında karşılıklı çaba göstermesi, hem protokolün işleyişi hem de güçlü bir işbirliğine imza atılması noktasında önemli olacak” şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında protokol kapsamında Bursa PERDER ile hayata geçirebilecekleri işbirlikleri hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Kaymaz, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “İmzalayacağımız protokol ile bilimsel bilgi paylaşımından öğrencilerimizle nitelikli iş gücüne, sertifika programlarından hocalarımızla danışmanlık hizmetine kadar pek çok konuda Bursa PERDER’e katkı sağlayabiliriz.”

FOTO 2 HJG