BURSA PERDER ÜYELERİ’NE KARADENİZ’DE VERİMLİ KONFERANS
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF), Karadeniz PERDER ve Retail Türkiye tarafındanortaklaşa düzenlenen ‘Karadeniz Perakende Konferansı’nda Bursa Perakendeciler Derneği (PERDER)

katılımıyla damgasını vurdu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Perakende Konferansları’ dizisi bu yıl Karadeniz Bölgesi ile devam ediyor. Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren üretici,tedarikçi ve perakende sektörüne hizmet sunan firmaların bir araya geldiği konferansın ana başlığı ise, “Perakendede Verimlilik” oldu. Türkiye’nin 7 bölgesi ile birlikte KKTC ve Almanya’dan gelen 500 yakın yerel perakendecinin buluştuğu konferansa, Bursa PERDER Üyeleri’nin büyük ilgi gösterdiğini belirten Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel; "Yoğun katılımımızla adeta damga vurduğumuz konferans, Bursa PERDER Üyeleri adına son derece verimli geçti" dedi. “PERAKENDECİLİK, ARTIK BİR AKIL OYUNU” Kar marjlarının düşük olduğu sektörde verimliliğin inovasyon kadar önem kazandığını ifade eden Başkan Mustafa Gürel, “Bugün verimlilik, sadece tasarruflu olmakla sınırlı değil. Doğru yerde market açmaktan, ısı yalıtımına kadar pek çok şeyi kapsamaktadır. Günümüzde perakendecilik, ürün alıp satmaktan ziyade artık bir akıl oyunu olmuştur. Bu oyunu doğru oynayan da sektörde kalıcı olmaktadır” diye konuştu. Trabzon’da gerçekleştirilen konferansta Bursa PERDER Üyeleri’nin, üretici ve tedarikçi firmalarla önemli temaslara imza attığına da değinen Mustafa Gürel, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Konusunda uzman konuşmacıların yaptıkları konuşmalarla üyelerimiz, perakendede verimlilik noktasında önemli bilgiler edindiler.”